Youtube vieosu - Allıklarım ve Görüşlerim -

Merhabalar herkese. Bir izleyicim allıklarımı gösteren bir video yapmamı istemişti ve ben de tabi ki kırmadım ricasını. Umarım beğenirsiniz.

10 yorum:



FashionAndMakeupFreak dedi ki...

aslında ucuz kozmetik ürünlerine dikkat etmek lazım. maliyeti ucuz içerik ve ucuz işgücü düşürür. sadece markanın ismine para verilmiyor ki pahalı markalarda. üzerinde içeriği olmayanları alma ve içeriğini de kontrol et. birçok madde için bilgi internette mevcut zaten. bu muhteşem rengine rağmen içinde kurşun olan zavallı flormar rujum gibi daha birçoğunda öldürücü, kanser yapıcı, hasta edici maddeler olabilir.ben yepyeni ruju attım mesela. hala öyle üretiyorlarmıdır bilmiyorum ama aynı seri rujlar hala satılıyor. alırken kontrol etmek lazım. birçok madde vücutta birikip öyle hasta ediyor.

Bilgentolis dedi ki...

@fashionandmakeupfreak haklısın markaların içerikleri hakkında ama ne yazık ki artık yediğimiz herşeyde, içtiğimiz suda, soluğumuz oksijende, oturduğumuz plastik sandalyenin maddesinde, bu zararlı maddeler herşeyde var. pahalı markalar daha sağlıklı mıdır bilemiyorum. fakat yine de teşekkür ederim uyarın ve fikrin için.

neverlove dedi ki...

sevgili bilgen
alemsin valla
ben her videona bayılıyorum her ne kadar hepsine yorum yazamasamda
allıklar benimde favorim
julien allıkları yarın bende deneyeceğim
new wellin farları var bende süper
benim alım gücüme uygun videolar
ki ben gayet iyi bir gelire sahibim
dolarlarla aldığımız ürünlerin elbette farkı olmalı o kadar para veriyoruz ama yerli mallarıda bence fena değil canısı devam et hep böyle kal

Adsız dedi ki...

bilgenim
süpersin
allıkklar olmazsa olmaz makyajda. ne güzel düşünmüşşsün.bende bir video istiyorum senden. eyeliner çizme ya da cat eye makyaj.oxox

mesut dedi ki...

biz zengin değiliz. nars mac her daim alamıyoruz. bilgen bence yorumların çok doğru. burjuva takılmaya gerek yok. adı üstünde makyaj. güzel göstermeli sadece. sanki nars ya da mac ya da diğerleri masum.

Bilgentolis dedi ki...

@neverlove çok teşekkür ederim yorumun için :D sizler beğenerek izliyorsanız ben de amacıma ulaşmışım demektir :D

@adsız en kısa zamanda çekicem eyeliner videosu söz :D

@mesut uygun fiyatlı ürünler içinde çok güzelleri de var çok dandikleri de. aynen pahalı markalar içinde çok güzel ürünler olup çok gereksiz şeyler de olduğu gibi. ben gücümün yettiklerini alıp paylaşmaya çalışıyorum. hepiniz çok sağolun izlediğiniz için :)

FashionAndMakeupFreak dedi ki...

Şimdi ne satın aldığımız su ne de plastik sandalye bize dokunmaz. Gereksiz tüketirsek doğaya ve oradan bize zararı dokunur. solunan oksijen de malum yerden yere değişse de o konuda insanlık olarak birşeyler yapmak lazım ki ona girersem kozmetik te kullanmamaktan çıkarım.

İsmini vermek istemediğim markalar da dahil olmak üzere çalışanların makine gibi kullanıldığı ve ayaklarıyla bu allık ve rujları yaptığı bir marka da benden uzak olsun.

pahalı marka kullanmak burjuvalık değil. Paran ne kadarsa onu alırsın. Bu kozmetik için değil, herşey için geçerli. Param varken iyi bir yerde yerim yoksa en ucuzundan hamburger menü yerim kampanyalılarından.

Ben nasıl üst sınıf insanların deli gibi her istediğini alabilmelerini umursamıyorsam herkes aynısını yapacak. Burjuvalık diyen, mac ve nars markalarının dayatıldığını düşünenler, kusura bakmayın ama sorun sizin düşünce yapınızda. Ben her gün alışverişlerini yayınlayanlara ya da bir Guerlain far paleti alana burjuva demiyorum. Güle güle kullansın. Benim gözüme güzel gelen renk varsa giderim başka markalarda bakarım. Bu kadar basit.

Zenginin malı diğerlerinin çenesini yorar. Okuyup eğlenmenize bakın. Ama ucuz mal alacağım diye de canınıza kıymayın. Bu sektörde okuduk, çalıştık. Neler dönüyor biliyoruz. Bir malın ucuz olabilmesi için de hammaddesinin ucuz olması gerekir. Bu konuda da yazardım kimyası nedir ne değildir ama bu kadarı da uzun. Yeri değil burası.

Ucuz ve sağlıklı Avon alın, Oriflame alın. Hatta üye olun bir de para kazanın. Ben benden başkalarının canını umursamasam yazmam bunları buraya. Alacaksanız 2-3 tane içeriği bilinen ürününüz olsun bilmem kaç tane ucuzundan olacağına. Sağlık kadar önemlisi yok. Sağlık gidince ne kadar paran olsa kar etmediği durumlar oluyor. Hele ki cilt kanseri geçse de iz bırakıyor. Uzun dönem cebinizi ve sağlığınızı düşünün…

Bilgentolis dedi ki...

@fashionandmakeupfreak saol tekrar yorumların için. ben içerikler hakkında çok detaylı bilgi sahibi dğeilim. zararlarını ya da yararlarını bilmiyorum ve kimseyi de kötü ürünler kullanmaya teşvik etmek istemem. yani amacım buradan ucuzculuk edebiyatı yapmak ya da iyi markaları kötülemek değil. öyle olsa ysl ruj ya da nars allık sahibi zatne olmam. sadece ben bütçeme göre alışveriş yapıyrum ve yaptıklarımı da insanlara gösteriyorum. yoksa dediğin gibi dileyen, gücü yeten isterse guerlain alır isterse 10000 dolarlık krem alır, ona karışmak bana düşmez elbet. sana da teşekkür ediyorum bu konuda bilinçli olmamız adına eleştiride bulunduğun için. aynen senin de dediğin gibi, bunu yazıyorsan bilmeyenler öğrensin ve onalrın iyiliğine olsun diye yazıyorsun muhakkak.

bir de alakasız olabilir, ne derece doğrudur onu da bilemiyorum ve hakkında da herhangi bir araştırma yapmadım ama avonun ürünleri sağlık bakanlığından onaylı değil diye duymuştum sanki. hoş senin kullandığın jlian uyumlu mu dersen susar kalırım o ayrı :)

FashionAndMakeupFreak dedi ki...

yazdıklarım genel idi... Ucuz olsun diye kimse sağlığından vazgeçmesin.
Avon sağlık bakanlığının onayı olmadan ithal edilemez. Türkiye üretimleri ise denetimden geçiyor sadece. Tüm Türk üretimi kozmetik markaları için sistem böyle. Onay olayı ithal olanlarda var.

Kurşun için 22 ya da 24 ayar altını sür ürüne. Kararırsa direk çöpe at. Süper leziz İstanbul midyelerini yememek gibi bir eziyet :(

jilian belki iyi bir markadır bilinmez. O yüzden dedim içeriğine bak diye. :)

Bilgentolis dedi ki...

@fashionandmakeupfreak üm rujlarımda deniycem o altın olayını çok merak ettim :)