Wishlist sonrası...

Herkese merhabalar. Biliyorum çooook uzun bir ara oldu. Son dönemde bir kaç tatsız olay yaşadım, iş ve ev değiştirdim vs derken bloğumla hiç ilgilenemez olmuştum. Elbette bu süreçte kozmetik aşkıma ve alışverişlerime devam ettim ama sizlerle paylaşma fırsatı bulamamıştım. Varsa özleyeniniz müjde :P Ben döndüm :P Hem de paylaşacak bir sürü yeni ciciyle :)


En son postumda bir wishlist yapmıştım hatırlarsanız. Artık onlardan bir kısmına sahibim. Yeni wishlist bile yaptım kafamda. Onu da yazıcam tez zamanda.

Sol üstte Mac Myth rujumu görüyorsunuz. Satin finishli bu ruju bilmeyen azdır muhtemelen. Nude ruj dendiğinde ilk akla gelenlerden. Yapısı biraz ağır ve dudaklar iyi nemlendirilmezse kötü durabilir. Fakat yine de bu ruju çok seviyorum ben. Üstüne hafif bebek pembesi bir gloss sürüldüğünde muhteşem görünüyor. Bittiğinde kesinlikle yenisini alırım.
Myth'in yanında yine meşhur bir MAC ruju olan Creme D Nude var. İsmin muhteşeliğine bakar mısınız? Renk mükemmel, doku mükemmel fakat ruj mükemmel değil ne yazık ki. Bunun en önemli sebebi dudaklarda muhteşem duran kremsi yapısının rujun en ufak sıcakta hemen erimesine sebep veriyor oluşu. Ruju sonbaharda almama ve ciddi bir sıcaklığa mağruz bırakmamama rağmen fena halde eridi. Bu da yetmezmiş gibi kırıldı. Yazın çantada falan unutsam ne olurdu acaba. Bir de pigmentasyonu yüksek değil. Bu sebepten de sürdüğünüzde yer yer dudak renginiz kalıyor. Bir kaç kat üst üste sürmek zorunda kalıyorsunuz. Herşeye rağmen güzel bir ruj. Bu kadar akmasa tekrar tekrar almayı düşünürdüm.
Narstan almak istediğim asıl lipgloss Turkish Delight idi fakat kendimi Orgasm furyasına kaptırıp bunu almış buldum. Güzel sayılabilecek bir renk, müthiş ağır bir gloss yapısı, bir glossa göre inanılmayacak derecede kalıcılık söz konusu. Tekrar alır mıyım? Hayır. Ben bu kadar ağır yapılı ürünleri sevmiyorum açıkçası. Pek gloss insanı da sayılmam aslında. Yine de rengini ve meşhur 'Nars Orgasm' olayını sevenleri tatmin edecektir.
Coastal Scents handy buki fırça ben gibi İzmir'de yaşayıp MAC 109 bulamayanlar için biçilmiş kaftan. Bu fırçayı youtube videolarında MAC 109 için dupe olarak tanıtıyorlardı ve ben o videoları izleyip kafayı yiyordum kendisine sahip olmak için. Ne yazık ki sürekli stok dışındaydı. Bir gün stokta gördüm ve hemen aldım. Çok memnunum. Bunu aldım alalı Inglot T27 fırçamı bile unuttum diyebilirim. Çok çok başarılı bir fırça, fiyatı da çok uygun (6 dolar gibi birşeydi). Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Vee Nars Orgasm allık. Herkeste var evet, klişe oldu belki evet. Fakat söyleyin bana kızlar, bu allık bu ünü haketmiyor mu? Kesinlikle çok hoş bir renk, çok dozunda bir ışıltı, çok dozunda pigmentasyon ve bin yılın allığı :) Nars allıkların pigmentasyonu çok övülür. Ben aynı konu orgasm için de geçerli sanıyordum fakat aldığımda böyle olmadığını gördüm. Yani hep bahsedilir (mesela itsbeauty'de) fırçayı allığa 1 2 kere değdirip yüzünüzde şöyle bir gezdirmek yeter de artar diye. Açıkçası ben fırçayı bu allığa 4 5 kere ciddi şekilde sürüyorum ve ancak renk alabiliyorum Hatta allığı cosme-de sitesinden aldığım için sahte olabileceğini bile düşündüm bir ara fakat sonradan duydum ki orgasm o bahsedilen aşırı yoğun renkli allıklardan değilmiş. Bu da uygulanmasını daha rahat kılıyor esasında. Paragrafın başında pigmentasyonu çok dozunda deme sebebim buydu. Verdiğim parayı kuruşu kuruşuna hakediyor. Hala almayan varsa hemen edinmeli.
Evet önceki wishlistimden alabildiklerim şimdilik bunlar. Rujların ve fırçanın kullanılmışlığı, dolayısıyla da bakımsız görüntüleri için özürlerimi sunuyorum :) Swatch yapsam daha yararlı bir post olurdu muhtemelen ama fotodan da anlayacağınız üzere şu an odamın ışığı çok fena. Boş bir vaktimde, güzel bir ışıkta toplu bir swatch yapmak niyetindeyim tüm postlar adına. Tekrar buralarda yazmak hoş oldu. Yine görüşücez :*

2 yorum:



mervee dedi ki...

Merhaba.. blogları gezerken size de ugrayıp takıldım:) bu baslıgınızdakı makyaj fırcası cok hosuma gıttı.Nerden sıparıs verdınız acaba? ben yurtdısından hıc sıparıs vermedım ve acıkcası cahıllık bılıyorum ama nasıl sıparıs verılecegını fılan hıcbırsey bılmıyorum bu urun almak konusunda yurtdısından:S güle gğle kullanının urunlerınızı. blogunuzu da severek takıp etmeye devam edecegım..

Bilgentolis dedi ki...

öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim merve. bu fırçayı ben coastal scentsten aldım. www.coastalscents.com adresinden markanın tüm fırçalarını ve ürünlerini görebilirsin. genelde güzel oluyor fırçaları, her biri için yorum ve değerlendirme yapılıyor kullanıcılar tarafından, onlara bakarak seçebilirsin. internetten sipariş vermek eskiden bana çok korkutucu ve zor gelirdi ama aslında hiç değil. kredi kartının olması yeterli. paypal gibi opsiyonlar da mevcut ama açıkçası ben hiç paypal kullanmadım. direkt kredi kartımla ödeme yapıyorum. ürünü seçiyorsun, sepete atıyorsun ve kargo bedelini de ürün fiyatına artı olarak ödüyorsun, sonra da ürünün 1 hafta - 10 gün gibi bir sürede elinde oluyor. bugüne dek bu siteden 5 e yakın alışveriş yaptım hiçbirinde de bir sorun yaşamadım. senin de yaşamayacağını umuyorum. daha detaylı bilgiye ve yardıma ihtiyacın olursa elimden geleni yaparım.