e.l.f siparişim


herkese merhabalar. bir kaç gün önce elften aldıklarım geldi. ancak bloğuma ekleyecek zaman bulabildim. genel olarak memnun kaldım diyebilirim. yine de tekrar tekrar alışveriş edeceğim bir site değil açıkçası. çok beğendiğim ürünleri de oldu. bakalım nelermiş.

takma kirpiklerle başlamak istiyorum. takma kirpik kullanan bir insan değilim. elfinkilerin iyi olduğunu duyunca ve ucuz olduklarını görünce alıp denemek istedim. takmayı beceremedim. yapışmıyor, bi ucu yapışsa diğeri havaya kalkıyor falan. ama bu muhtemelen ürünün değil benim hatam. böylece duracak sanırım. benim becerebileceğim birşey değilmiş takma kirpik takmak bunu anladım.

allığın rengini çok beğenmiştim almadan önce. aldıktan sonra da fikrim değilmedi. son derece tatlı bir rengi var. fakat ne yazık ki çok uçuşuyor. fırçayla ufacık dokunduğunuzda bile toz toz oluyor. hem etrafı batırma ihtimaliniz var hem de allığı çok çabu bitirme. rengi de kalıcı değil. gün içinde tazelemek gerekebilir. tekrar almam açıkçası. ama dediğim gibi rengi güzel.

kabuki fırçası güzel, büyük. ürünü güzel alıyor ve güzelce yayıyor fakat kokuyor gibi geldi bana. kullanmadan önce yıkamak lazım sanırım. yıkadığımda tüy dökebilirmiş gibi görünüyor. yarın yıkayıp deniycem, ona göre fikir belirtirim.

mineral fondoteni light tonunda almıştım. kapatıcılığı pek yok. çok fazla da kullanmadım. neden aldım onu bile bilmiyorum. everyday mineralsi keşfetmeden önce almıştım bir hevesle. şimdi ise içindekini bir kaba boşaltıp everyday samplelarımı bunun kabına koyup değerlendirmeyi düşünüyorum. evet çok kötüyüm :P

all over cover stick merak ettiğim bir üründü. yine everyday minerals ile tanışmadan önce gözaltı kapatıcısı olarak kullanırım diyordum ama bu bölge için fazla sert bence yapısı. far bazı olarak kullanılabilir. rengi açık, istediğim gibi. kokusu ise turunçgil ve plastik karışımı, ilginç. tekrar almayı düşünmem.

bu kadar olumsuz yorumdan sonra sıra geldi fırçalarına. tek kelime etmek istiyorum 'muhteşemler'. bu fiyata bu kalite gerçekten inanılmaz. fırça uzmanı değilim, far fırçası olarak body shop kullanıyorum. bi yerde body shopun 25 30 milyonluk fırçaları bir yanda da 1.5 sterlinlik elfler. aradaki fiyat farkı uçurum resmen. kalite farkı da uçurum bence. body shopun fırçaları belki daha kalitelidir ama elflerden aldığım sonuç kesinlikle çok daha iyi. bayıldım resmen. body shop sevenler kızmasın ama işkence çekiyormuşum resmen makyaj yapıcam diye. ilk fırsatta bu far fırçalarından bir kaç tane daha alcam elften. herkese de tavsiye ederim.

fondoten fırçasını denemedim. 2 tane var bende zaten bu şekilde fırça. bu diğerlerine göre daha ince gibi geldi bana. çok kullanmam herhalde çünkü zaten artık krem ya da likit fondoten pek kullanmıycam. hep everyday minerals yüzünden. o marka bir diğer yazının konusu :)

sonuç olarak elf alışverişim müthiş bir tatmin vermedi bana fırçalar hariç. tekrar alışveriş etmeyi sadece fırça almak için düşünürüm. bu fırçaları kesinlikle denemelisiniz, diyeceğim budur.

yakında görüşücez tekrar :*





7 yorum:



ebvatathemua dedi ki...

Canım,güle güle kullan yeni cicilerini,
fırçalardan memnun kalmana çok sevindim:**

Bilgentolis dedi ki...

teşekkür ederim canım, harikalar tek kelimeyle. far fırçasında elften şaşmam artık :)

♠Crystal Meth♠ dedi ki...

Takma kirpik kullanmayı öğrenmek zaman alıyor ama ucuzlarından alıp birkaç defa evde oynasan o kadar da zor değil aslında.Kendinden yapışkanlı dediklerine bakma,hepsinde kirpik yapıştırıcısı kullanman şart.Everlash ınkileri öneririm.Gün boyu rahatça kullanabiliyorsun.Bir arkadaşım tekli kirpikleri japon yapıştırıcısıyla yapıştırdığında 1 hafta dayandığını söylüyor ama bunu pek önermiyorum. :]]

Bilgentolis dedi ki...

teşekkür ederim tavsiye için, everlash nerden bulabilirim bilmiyorum, bakayım bir googledan. beceremedim bir türlü. heves de ediyorum smokey makyajla falan çok güzel duruyor. muvaffak olamadım bi türlü içime dert oldu :)

♠Crystal Meth♠ dedi ki...

everlash ın kirpiklerini ben de hiç kullanmadım, kirpik yapştırıcılarından bahsediyordum, çok kaliteliler, onca denemeden sonra...Kirpik o kadar da önemli değil aslında, gözün büyüklüğüne uygun, istediğin uzunluk ve sıklıkta olması yeterli yapıştırıcın iyi olduktan sonra. Revlon un kirpiklerini seviyorum.
http://www.kozmetikdepo.com/kas-ve-kirpik-c-52.html
Buradan alıyorum ben everlash ı.

Dandik kirpikler alıp evde dene bol bol, kırpıştır gözlerini ayağında pijama,beni an sonra da. :P

cecilia dedi ki...

güle güle kullan bende fırça siparişi verdim bakalım nasıl gelicekler :)

Bilgentolis dedi ki...

tez zamanda gelirler umarım canım :)