inglot 27TG vs coastal scents silver duo fiber stippling brush

herkese merhabalar. uzun bir aradan sonra tekrar yazabiliyorum. yazmadığım süre içinde bir çok şeyle meşguldüm ama bunlardan en önemlisi taşınmak oldu. yeni evimden yazıyorum yani sizlere :)

bu yazımda sahip olduğum iki fırçayı karşılaştırmak istedim. görüntüleri neredeyse aynı olan ve teorik olarak her ikisi de aynı işi gören bu fırçalar acaba gerçekte de aynı mı ya da benzer mi sorusunun cevabı bu satırlarda gizli :)

önce fırçaları görelim. üstteki fırça coastal scentsten 7.95 dolara aldığım silver duo fiber stippling brush. alttaki ise inglottan 55 liraya aldığım 27TG. (kullanılmış olduğu içinn kılları fondoten rengi, kusura bakmayın) coastaldan aldığım fırça inglota kıyasla daha uzun. elde tutumu rahat. ama inglottan daha rahat değil. aynılar. yani uzunluk faktörü belirleyici bir rol oynamıyor fırça seçiminde. kıl uzunlukları hemen hemen aynı. her ikisinin de çok yumuşak kılları var hatta coastalın fırçasının kılları aşırı yumuşak. bu yüzden likit fondoten uygulamasında ne yazık ki başarısız. çünkü bu tür fırçaların özelliği olan stippling işlemini yapamıyorsunuz. fırçanın kılları sağa sola doğru açılıyor. inglotta ise böyle birşey kesinlikle yok. mükemmel sonuç alıyorsunuz fondotenden. belki bronzer, allık ya da pudra kullanırken bu kılların açılması olayı sorun olmaz ama likit fondoten uygulamasında ne yazık ki çok büyük hayal kırıklığına uğrattı beni silver duo stippling. belki highlighter gibi hafif dokunuş gerektiren ürünleri uygularken kullanılabilir. açıkçası ben kullanmıyorum şuan. boş boş duruyor.

fiyat yönünden düşündüğümüzde arada uçurumlar olduğu göze çarpsa da coastaldan alacağınız fırça için ödeyeceğiniz hemen hemen 5 6 dolarlık kargo parasını ve bekleme süresini de göz önünde bulundurmak lazım. ayrıca bu kadar para verdiğiniz fırçanın pek de işe yaramadığı gerçeği de var. inglot 27TG ucuz bir fırça olmasa da işini mükemmel yaptığından ve kullandıkça bitecek birşey olmayıp temiz kullanımla yıllarca işinizi göreceğinden bence fiyatı çok uçuk olmayan bir ürün.
normalde bloglarda kesin yargılarda bulunup insanları etkileyecek şeyler yazmanın çok doğru olmadığını düşünsem de sonuçta burayı okuyan insanlar da yazılanların tamamen kişisel görüş ve tecrübelerden ibaret olduğunu biliyorlar. bu durumda belirtmekten kaçınmıyorum, silver duo fiber stippling brushı aldığıma pişmanım. ama coastal scentsten alıp, kullanıp, bayıldığım fırçalar da var. hatta beğenmediğim tek fırçası bu fırça.
işte böyle arkadaşlar. bu fırçalar hakkında birşeyler merak edenler varsa umarım yardımcı olabilmişimdir. görüşmek üzere :*

2 yorum:



ebvatathemua dedi ki...

Hoşgeldin canım,yeni evinde güle güle otur:))

CS'nin bu fırçası Grand Duoda'daki gibi yoğun pigmentli mineral allıklarla,krem allıklarla iyi gidicek demekki.Çünkü gerçekten hafif el ayarı lazım o allıklara.

Unknown dedi ki...

Si el amor es verdadero las esperanzas nunca mueren.