Boykot Ediyoruz!

19 Nisan 2011 itibariyle çıkan ve yurtdışından kozmetik alışverişini yasaklayan kararın alınmasının mimarları olan Sevil ve Tekin Acar'dan hiçbir ürün almayı düşünmüyorum artık. Hatta Erkul Kozmetik yani Golden Rose'u üreten firmanın da adı geçiyormuş bu firmalarla birlikte. Golden Rose da an itibariyle soğuduğum bir marka oldu. Tüketicinin isteklerine kulak tıkayıp 10 kuruşa aldığınızı 30 kuruşa satma oyununuza alet olmamamızı sağlıyordu diye battı herhalde alışverişimiz size sayın Sevil ve Tekin markaları. Strawberry ve benzeri güzide siteler sayesinde biz de güzel parfümler kullanır, doldurma parfümlerle yetinmek zorunda kalmaz olduk, bunu da sizlere arkamızı dönmeden ya da kibar tabirle ceplerimizi boşaltmadan yapar olduk diye çok hınçlandınız belli. Buyrun kutlayın zaferinizi, artık o sitelerden alışveriş yok. Ama sanmayın ki bu size kar olarak dönecek, parfümsüzlükten ölsem, limon kolonyası sürerim gene de kapınızdan içeri girip alışveriş etmem. Yerli markalarda da gayet hoş kokan parfümler var, alırım, yetinirim. Makyaj malzemelerinde zaten yerli markalar son dönemde yükselişte, şayet onlar da işgüzarlar kervanına katılıp bu yasağı fırsat bilip fahiş fiyatlara çekmezlerse şimdiki ücretlerini, onlardan alışveriş ederim. Ama sizlere para yedirmem, yaptığınızın yanınıza kar kalmasına göz yummam. İnşallah herkes duyarlı olur da bir bir kepenkleri indirirsiniz bizler de kıçımızla güleriz.

Son dakika notu: Erkul Kozmetiğin de yasanın çıkması için şikayette bulunanlardan biri olduğu kesinleşti, ayrıca Sephora'da destkleyenlerden biriymiş bu tasarıyı. Dolayısıyla benim için boykot edileceklerden biri oldular. Golden Rose ve Sephora'da artık benden bir kuruş kazanamayacak. Hayırlı ola.

14 yorum:



Mel dedi ki...

inşalllaaahhhh kimse almasın adiler,3 kuruşluk malı 15 kuruşa satmayı biliyorlar ayy çok kötü konuşacağım susuyım ben en iyisi...ykm boyner de aynı şekilde.. önlerinden bile geçmeyeceğim mağazaların.

Adsız dedi ki...

Daha nelerimizi yasaklayacaklar bilmiyorum.Nedir bu olanlar
Önce bloglarımız kapandı,hala düzgün şekilde girilemiyor.Şimdi de alışverişimize karıştılar, sırada ne var acaba.
bu yasaklamayı getirenler bu işten karlı çıkamayacaklar.

makyajblogum dedi ki...

Aynen katılıyorum canım sana...inanılmaz kızdım bende, resmen istedikleri oldu amaçlarına ulaştılar :( Amaaa sanmasınlar ki onlara muhtacız!

T. dedi ki...

kesinlikle hiçbir ürün almayacağım
hatta bunların internet sitelerini mail bombardımanına tutmalıyız ki anlasınlar yaptıklarını...
hiç kimse bizi aptal yerine koyamaz
sen 3 liralık ürünü 10 liraya sat
bizi enayi yerine koymaya çalış,devletimizde bunlara izin vermeyip vatandaşını koruyacağına zenginlerini korusun... böyle bir uygulama dünyada yok.kusura bakmasınlar PARA KOLAY KAZANILMIYOR.!
yasaklarla bir yere varılmaz.onlar tilkiyse bizde onların kuyruğuyuz.elbet bu yasağıda delmenin yolunu 2 gün sonra buluruz.

Adsız dedi ki...

Bilgencim mimledim seni :)

Bilgentolis dedi ki...

Kızlar sağolun desteğiniz için, gerçekten çok üzücü bir durum bu. Daha nelerimiz kısıtlanacak düşünmek bile istmeiyorum.

Adsız dedi ki...

bilgencim bu yasaktan sonra ben çok alışveriş yaptım yasak nerede :) strawberryden de aldım bb den de acw den de ebaydan da. hiç bir sorun yok üzülme :)

Adsız dedi ki...

benim istediğim bir kaç video var senden çünkü çok keyifli izlemesi
ama öncelikle söyleyim hd bir kamera al lütfen
sonra eskiden daha cıvıl cıvıl anlatırdın şimdi çok daha donuk :) başka kelime bulamadım - anlatıyorsun

smokey eye makyajı
makyaj hataları
güneş koruma ürünleri
sıla acısada öldürmez klibi makyajı

Bilgentolis dedi ki...

sevgili adsız, çok teşekkür ederim izlediğin için ve eleştirin için. sizlerin fikirleri benim için cidden çok kıymetli. bu donukluk olayı sanırım çok kişi tarafından anlaşılmış, üzerimde var bu hal son zamanlarda, inşallah ilk fırsatta silkelenip daha cıvıl cıvıl olabilirim videoda. bi de genelde yapı itibariyle de sanırım ben suratsızım biraz :D istek videoların için çok teşekkür ederim, ilk fırsatta yapmaya çalışcam hepsini. çok sağol ilgin için :D

Unknown dedi ki...

aynen, en dogrusunu yapiosun. L'oreal'in 45TL'ye satilan rujunu gordum turkiyede. inanilmaz birsey, tax falan hersey dahil en fazla 12 dolarlik bir urun.
150-200 TL ye 40 bilemedin 50 dolarlik parfumleri satiolar. insanlarin alim gucu sanki cokmus gibi. SIrca kosklerinde yasarken somurdukleri kalabaliklardan hic korkmuolar mi merak ediyorum.

Bilgentolis dedi ki...

haklısın canım. içler acısı bi durum. düzelmesini ümit edebiliyorum ancak.

JOSéPHİNE STİLL dedi ki...

bu protestoya gönülden katılıyorum bilgencim yıllarca kazık yediğimiz yetmazmiş gibi bide ukala çalışanlarla muhattabız batsın sevil ve tekin acar yaşasın spotçular:))))sevgiler

Adsız dedi ki...

yorumunuzu çok beğendim o dandirik golden rose marka ürünleri yüzüme sürcegime gider kömür tozundan sürme,zeytinyagından krem, ezilmiş kurutulmuş çileği katı hindistancevizinde bekletir dudak balmı yaparım yine de bu tekino dan sevilo dan ve erkol (kol gibi ) kozmetikten birşey almam
o sephoradan zaten iceri girmemiştim iyi ki de bişi almadım patlasalar bu yasa degisecek Senem

Adsız dedi ki...

Sevil'in açıklamasını bulamadım. Tekin Acar, Erkul Kozmetik ve Sephora'yı ben de hâlen boykot ediyorum.