Top 5's Part 2 (foundation)

Evet değişik kategorilerde en sevdiğim 5 ürünü yazmaya devam ediyorum.

Fondötenler / Foundations



(Üst sıra soldan sağa Maybelline - Dream Satin Liquid, Mac Studio Fix Fluid, Estee Lauder Double Wear Foundation. Alt sıra soldan sağa Everyday Minerals Linen Foundation, Everyday Minerals Intensive Fair ve Multi Tasking Concealer)

1) Maybelline Dream Satin Liquid Foundation: Gözenekleri sıkılaştırdığı ve pürüzsüz bir görünüm sağladığı söylenen bu fondöteni çok merak etmiştim. Fiyatı diğer Maybelline ürünlerine göre oldukça fazla gelmesine rağmen (30 TL) merakıma yenik düştüm ve aldım. Aldığım yerde en açık tonu nude idi ve onu aldım fakat sonradan farkettim ki bu renk bana koyu. Yine de sürülmeyecek kadar koyu değil. Ürünün yapısı likit fakat çok akışkan bir likit değil. Sürümü zevkli. Ben hem mac 187 benzeri fırçalarla hem de mac 190 benzeri klasik fondoten fırçalarıyla kullanmayı seviyorum. Elle sürdüğümde de sonuç güzel oluyor. Ciltle bütünleşiyor ve bence gerçekten de gözenekleri küçültüyor. Kötü yanı ise ne yazık ki cildi yağlandırması. Yağlı ciltlere tavsiye etmiyorum. Bir de rengi bana çok turuncu geliyor, daha açığını bulursam deneyeceğim.

This foundation provides a flawless finish and pore minimizing effect, and it is true. It really minimized my pores and gave a smooth finish but unfortunately it makes my skin oily. I had shining problem even at the first minute that i wear this foundation. Its color looks a little orangey on my skin (the shade i am using is 'nude'). But i love how flawless it looks on the skin.

2) Mac Studio Fix Fluid NC 15: Son derece kapatıcı ve kalın olan bu fondöteni açıkçası sadece özel günler için kullanıyorum. Kapatıcılığı çok güzel ama yapısı ağır olduğu için hergün kullanıma uygun değilmiş gibi geliyor bana. Yine de cildi problemli olan herkese önerebileceğim bir ürün. Netten aldığım için renk seçerken yanılmışım, NC 15 benim için bir ton kadar açık. Sanırım NC 20 alsam tam olacakmış. Yine de kullanamayacağım kadar açık değil, üstünden mac select pudrayla (NC20) geçip rengi biraz koyulaştırıyorum.

A very popular mac foundation. It gives really good coverage but its formula is a little heavy for me. So i dont use it daily. I love how it covers everything and how it gives an even skintone. I bought this product online so i was wrong with the color choose. I think this is a little bit light for me, if i would try NC 20 it would be better, i guess. But it is not a big deal, i am fixing the color with my mac select powder in shade NC 20.

3) Estee Lauder Double Wear Stay in Place Makeup : Geçen seneden beri kullandığım ve çok sevdiğim fondötenim. Kapatıcılığı, kalıcılığı, cilde verdiği kusursuz görünüm mükemmel. Sürdükten saatler geçtikten sonra bile bozulmadan duruyor, bulaşmıyor. Tek sorun parfümerideki en açık rengi almış olmama rağmen renginin bana koyu gelmesi. Biraz maske gibi duruyor bu yüzden ama bu fondötenin eksiği ya da hatası değil sonuçta. Çok memnunum, bittiğinde tekrar alacağım bir ürün.

If you find the right color, this is the best foundation ever. It gives a flawless finish. It lasts all day long, it never fades or gets cakey. I think i will be using this product for years. Love it.

4) Everyday Minerals Foundation - Linen : Everyday mineralsten alıp da memnun kalmadığım ürün yok denecek kadar az. Bu fondötenin rengi cildime tam uyuyor. Kapatıcılığı güzel, ciltte maske gibi durmaması güzel. Ne yazık ki yağlanma sorunuma çözüm olamadı ve ne yazık ki sürdükten bir süre sonra en ufak bir temasta ciltten çıkıyor. Bu eksileri olmasa uygun fiyatını da göz önünde bulunarak yıllarca favori fondötenim olarak kullanabilirdim kendisini.

Its color matches my skin perfectly. The lightness of the powder is great. It covers really well and looks very natural. But it gets oily and it is not long lasting at all. I wish it hasnt got this negative sides and than it could be my holy grail foundation.

5) Everyday Minerals Concealers in Intensive Fair and Multi Tasking: Hayatımın kapatıcıları desem abartmış olmazdım herhalde. Bu ürünleri kullandıktan sonra bir daha hiç krem ya da likit kapatıcı kullanamayacakmışım gibi düşünüyorum. Çizgilere dolmuyor, topaklanıp yapay görünmüyor, yağlanmayı minimuma indiriyor ve en önemlisi uzun süre dayanıyor. Fiyatı da uygun. Çok çok seviyorum ve hergün kullanıyorum. İyi ki büyük boy almışım, yoksa EDM ülkemize yollamayı durdurduğunda çok üzülebilirdim.

The best concealers ever. This two are my must haves. I love love love how natural they look, how perfectly they cover my undereye circles and how cheap they are. I am so happy that i have 2 big sizes because EDM no longer ships to Turkey and if i wouldnt have this babies i really would feel sad. I dont think that i will use any kind of cream or liquid concealers anymore. Dont even think about it, just have it!

Top 5's Part 1 (perfume, lipstick, lipgloss) (Turkish/English)

Herkese selamlar. Son zamanlarda bir çok ürün hakkında birşeyler karalamak istiyordum fakat onları nasıl tek bir başlıkta toplayacağımı bilmiyordum. Sonunda 2009 da en çok kullandığım ve en sevdiğim ürünleri kategoriler altında top 5 şeklinde ayırmaya karar verdim. Bir kısmı daha önceki postlardan da aşina olduğunuz ürünler zaten. Önce parfümlerle başlamak istiyorum. Bakalım nelermiş en sevdiklerim.

Hello everybody. I wanted to write a post about my 2009 favourites for a long time. Finally i could decide to do it. Let's see which products i loved mostly in 2009.

Parfüm / Perfume



(üst sıra soldan sağa Versace - Crystal Noir, Cacharel - Noa, Sarah Jessica Parker - Lovely; alt sıra soldan sağa Lolita Lempica, Christian Dior - Hypnotic Poison)

1) Versace - Crystal Noir: Bu hakkında çok şey yazdığım ve vazgeçilmezler listeme ilk sıradan koyduğum bir koku. Hep söyledim, kalıcılığı, yoğunluğu ve herkes tarafından kullanılmayışı benim için mükemmel kılıyor kendisini. Kış için kendini farkettiren ve özel hissettiren bir koku arıyorsanız o bu olmalı. İçeriğindeki gardenyadan mıdır bilmem fakat son derece baskın bir koku olmasına rağmen kremsi bir yanı da varmış gibi gelir bana hep. Kategorize edemiyorum şekerli ya da baharatlı gibi. Şekerli değil, çiçeksi de değil sanki, fresh ise hiç değil. Baharatlı belki ama bir Dior Addict baharatlılığı da değil. Anlatması güç, muhakkak denenmeli. Birincilik kesinlikle hakkı.

This perfume is a must have if you are into kind of heavy scents. It is spicy and creamy at the same time. It lasts for ever and goes on very creamy on my skin. When i wear this perfume i always get compliments and i definitely would use it for years. I am not good with desribing scents as sweet or fresh etc. But i think i can say that this perfume is not sugary or floral. It is kind of spicy for me but not like Dior's Addict kind of spiciness. It is softer but very long lasting and thanks to gardenia it includes it goes on really smooth. What can i say? It is a -winter must have perfume- for me.

2) Sarah Jessica Parker - Lovely : Şişesinin sonuna geldiğim ve ilk fırsatta yenisini edineceğim canım parfümüm. Yaz, kış, gece, gündüz demeden kullanılacak bir koku benim için. İçindeki misk notası son derece baskın ve ben bundan çok hoşnutum. Çok feminen ve modern bir koku olan Lovely odunsu kokular sınıfına giriyor. Fiyatının diğer ithal parfümlere kıyasla ucuz olması ise harika.

I think this perfume is good for every time of the year. It is not very heavy or it is not very soft. The musk notes are very strong and i am in love with this. My first bottle is about to finish but i definitely will buy a new one. I recommend it to every one in every age.

3) Christian Dior - Hypnotic Poison : Herkesin hakkında bir fikri olduğu bi parfüme geldik şimdi. Seveni kadar sevmeyeni de çok. Buna şaşırmıyorum çünkü ilk kokladığımda nefret edip daha sonra vurulmuştum bu kokuya. Hakkında daha önceki postlarımda birşeyler yazmıştım. Bu yüzden uzatmaya gerek görmüyorum. Kendine has bir koku ve ben onu seviyorum. Bu 2. şişem, bitince tekrar alırım.

Do i really need to tell about this perfume? Or is there anybody who is interested with scents and doesnt know about this one? I dont think so. Yes, i am one of the lovers of it. This is my 2nd bottle and i will buy again and again.

4) Lolita Lempicka Eau De Perfume: Koku tarifinde iyi olmadığımı tekrar ederek nacizane fikrimi belirtiyorum ki, bu parfüm hem floral hem şekerli hem de baharatlı bence. İlk sıktığınızda baharatlı bir koku gibi gelirken zamanla yumuşayıp şekerleniyor sanki. (Reçelden bahseder gibi şekerlenmek demem de harika :P) Son derece kalıcı ve farkedilir bir koku. Sürüp iltifat aldıklarımdan birisi. Kalıcı ve kadınsı parfümlerden hoşlananlara tavsiye ederim.

I told you, i am not good with describing the perfumes and now i have to say that for me this scent is spicy, sweet and floral the same time. When you wear it first, it smells very strong and spicy but in an hour or two it gets softer and sugary. It is a very noticible perfume and i always get compliments when i wear it. So yes, try it!

5) Cacharel - Noa : Kanımca Cacharel'in en güzel parfümü. Son derece yumuşak ve hoş, yaz ayları için uygun. Daha önce de bahserttiğim için uzun uzun anlatmama gerek yok sanırım. İlk beşime girmeyi hakediyor.

If you want to have my attention for a perfume you should use these words, 'creamy - powdery'. This perfume gets really powdery after you wear it and i love it. It is not very noticible but it is still one of my favourites. Clean, soft, kind of fresh and powdery. It is my summer time favourite.


Ruj / Lipstick


(soldan sağa Inglot Lipstick No:47, Elf Mineral Lipstick Natural Nymph, Yves Saint Laurent Rouge Volupte No:2, MAC Creme D'Nude, MAC Myth)

1) Mac Myth Lipstick: Fotoğraftan da anlaşılacağı üzere nude rujlara büyük bir ilgim var ve Myth tüm nude rujların en güzeli bence. Yapısı ağır ve biraz kurutucu olsa da üzerine biraz parlatıcıyla sürülmüş Myth'den daha güzel bir nude görmedim ben. Bayılıyorum. Alt tonu bej - pembe gibi. Dikkatli sürülmezse sürene pornstar havası yaratıyor ne yazık ki ama dozunda sürüp biraz da lipgloss ile yumuşatırsanız harika bir sonuç ortaya çıkıyor. İzmir'de Mac bulunmadığından bitmesin diye gözünün içine bakıyorum ama biterse bir şekilde tekrar alacağım bir ruj bu.

Queen of the nude lipsticks. I love how strong this lipstick. Yes it is a little bit drying but with a 'light handed' application and some lipgloss it can look amazing. I love it.

2) YSL - Rouge Volupte No:2 : Bloglarda ilk gördüğümde aşık olmuştum bu ruja. O ne güzel ve doğal bir renk öyle demiştim. Sonunda sahip oldum ve aşık etti beni kendisine. Bu kadar kremsi bir doku olamaz. Dudakları yumuşacık yapıyor. Hani ucuz birşey olsa lipbalm niyetine sürerdim, o derece. Nude ruj olayına cesaret edemiyor yine de dudaklarınızı ten renginize yaklaştıracak hafif bir dokunuş istiyorsanuz bu tatlı nude pembe tam size göre. Tavsiye olunur.

Oh i love how smooth and creamy is this lipstick. If it was cheaper i would use it as a lipbalm. I love its smell and feeling on my lips. If you are interested with nude lips but still have questions and doubts, this lipstick would be a good start for you. It is a very soft pink and looks very natural on the lips. Just give it a try, you will fall in love.

3) Mac - Creme D'Nude : Mac'in tahminimce en sevilen nude ruju. Son derece yumuşak yapısı sayesinde üzerine gloss uygulamanız gerekmiyor. Tek sorunu inanılmaz yumuşak oluşu sebebiyle yazın çantada duramayacak kadar erimesi. Benimkisi ruju sürmeye çalışırken kırıldı, ki hiç de sert sürmüyordum. Renk olarak Myth'den daha bej tonlu diyebilirim. Sevdiğim ve tekrar tekrar alacağım bir ürün. İsminin güzelliği ise dillere destan.

A very soft, pale and creamy lipstick. When you put it on you dont need to apply lipgloss. It has a sheer color and not as strong as Myth but it is softer and easier to work with. On summer it melts very quickly and it gets messy but i still would repurchase it.

4) Elf Mineral Lipstick - Natural Nymph : Rengi, yapısı ve görünüşü itibariyle yukarıdaki rujları aratmayan bir ürün bu. Alırken çok umutlu değildim ve sitesinde rengini de tam seçemiyordum ama onikiden vurmuşum sanırım. Muhteşem bir nude ruj. Creme d nude kadar yumuşak olmamasına karşın Myth kadar sert ve kurutucu da değil. Üzerine lipglossla kullanabileceğiniz gibi tek başına da kullanabilirsiniz. Harika solgun bir renk ve ben kendisine bayılıyorum. Kesinlikle tekrar alacağım hatta yedekleyeceğim bir ruj.

Love love love it. It has a great color and gorgeous packaging and the most importantly it is cheap! I use it almost everyday. I love its formula. It is not very creamy but not very drying also. You can use it with a lipgloss or alone. You dont need to think about it. You should buy it even if you dont like nude lips. Just give it a try, it can change your ideas.

5) Inglot Lpstick No:47 : Bütün nude rujlar içinde en solgun olanı diyebilirim. O kadar solgun ki bir alt tondan bahsetmek bile güç. Yine de çok seviyorum hem rengini hem de dudaktaki duruşunu. Çok hafif bir parlaklığı ve yumuşak sayılabilecek bir yapısı var. Nude rujlarla ilgiliyseniz ve bir adım öteye geçmeye cesaretiniz varsa denemelisiniz.

Nudest color of all the nude lipsticks that i have ever seen. I cant even tell it has an undertone. It is like a white - beige maybe. It has a very little sheen in it but it is barely there. If you are into nude lips and if you want something deeper you can try this.

Lipgloss



(soldan sağa Golden Rose Lipgloss No:34, Pastel Lipgloss Natural No: 24, Mac Plushglass - Wildly Lush, Nars Orgasm Lipgloss, Mac Lustreglass - Flowerosophy)

1) Golden Rose Lipgloss No:34 : Golden Rose'un bu lipgloss serisi çok güzel. Ne yapışkan, ne kötü kokulu ne de çok çabuk çıkıyor. Bu renge özellikle bayılıyorum. Fotoda her ne kadar solgun ve eflatunumsu çıksa da harika bir bebek pembesi. Tek başına çok hoş fakat ben genelde nude rujların üzerinde kullanıyorum. Özellikle Mac Myth ile birlikte kullanınca harikalar yaratıyor. Hem ucuz hem de başarılı bir ürün. Tekrar tekrar almayı düşünürüm.

This lipgloss is amazing. It has a light formula so it is not sticky. It doesnt have a bad smell and its color is lovely. However it looks lilac on the photo but it has a sweet baby pink color. It matches very good to my Mac Myth. Golden Rose is a Turkish brand and they have really nice stuff. If you want to take a look at their webpage, there you go. ( www.goldenrose.com.tr)

2) Pastel Lipgloss Natural No: 24 : : Doğumgünümde arkadaşımın hediye ettiği ürünlerden birisiydi bu. Muhteşem bir renk, muhteşem doğal bir duruş ve muhhhteşem bir kokusu var. Yapısı adeta su gibi. Asla yapışkan ve ağır bir his bırakmıyor. Tek eksisi kalıcı olmaması ama zaten bir lipgloss ne kadar kalıcı olabilir ki? Garip bir şekilde kurabiye kokusu gibi geliyor bana bu ürünün kokusu. Tek kelimeyle bayılıyorum.

This lipgloss has a very very light formula and it smells amazing. It reminds me cookies! The color is very natural and lovely. Unfortunately you have to re-apply it all the time but i dont care, i love it.

3) Mac Plushglass - Wildly Lush : Nude rujların üstüne sürdüğümde muhteşem renk ve parlaklık veren bir lipgloss var şimdi sırada. Kokusunu çok seviyorum. Dudaklarımda garip bir serinlik yaratıyor, sanırım dolgunlaştırıcı etkisi de var. Tek başına sürüldüğünde şeffafa yakın bir renk ama nude rujlarla çok hoş oluyor.

I love to use this product with my nude lipsticks. It is very shiny and it smells very good. It kind of plumps the lips or at least it gives the feeling of plumping. I like it.

4) Nar Orgasm Lipgloss : Muhteşem Nars Orgasm allığımla takım olması amacıyla almıştım bu glossu. Rengi çok güzel ve son derece uzun kalıyor dudakta. Bunun sebebi belki de bu glossta en sevmediğim yanla aynı. Ne yazık ki fazla yoğun ve yapışkan geliyor bana yapısı. Glossun dudakta uzun ömürlü olmasını sağlayan da bu elbette. Biraz daha hafif yapılı olsa vazgeçilmezim olabilirdi.

A great color, a terrible formula. I love its color, it matches my gorgeous Orgasm blush but i hate its heavy and sticky formula. I love its shine and i think it looks good on all the skin colors. I wish it would have a lighter formula...

5) Mac Lustreglass - Flowerosophy : Nars Orgasm'a benzetiyorum ben bu glossu biraz. Ondaki altınımsı ışıltıya sahip olmasa da kendisinin de çok tatlı hatta hafif metalik diye adlandırabileceğim bir ışıltısı var. Rengi çok kalıcı değil ana bu ışıltısı gayet kalıcı. Yapısı ne yazık ki ağır ama rujların üstünde ya da tek başına kullanılabilecek hoş bir renk. Tavsiye edebilirim.

Again, great color, heavy formula. I love how it has little sparkles and i love how it shines on the lips. When you want to look 'shiny' you can use it. The color is long lasting if you compare it with a normal lipgloss. I would think to buy it again.

Evet top 5 listelerimin ilk kısmı burada bitmiş olsun. Diğer konulardaki listelerim de en kısa zamanda sizlerle olacak. Umarım hoşunuza gider. Herkese öpücükler.

Ödüllendimm


Sevgili Roxelanne bloğumu ödüllemiş. Çok çok teşekkür ederim. Birileriyle böyle güzel duyguları paylaşmak ve sizleri takip etmek çok büyük bir zevk arkadaşlar. Teşekkürler tekrar tekrar. Ben de gün ışığı ödülümü okumaktan çok zevk aldığım birkaç bloğa göndermek istiyorum. Buyrun kızlar :)

http://pembepelus.blogspot.com/

http://vespagirlmakeup.blogspot.com/

http://shewolfcosmobeauty.blogspot.com/

http://marjoontheblog.blogspot.com/

http://boyakupuyum.blogspot.com/

http://chunlibeautyspot.blogspot.com/2010/01/gung.html

For International Readers

Hi everybody. Since i realized that i have some followers around the world i decided to write some of my posts in English. I love blogging and i love reading blogs more than writing. I read so many Turkish blogs and international ones too. I thought that if i would write in English too maybe i could give you some ideas about make up or the things that i like. I dont know if i write about high end brands, because there are millions of beauty blogs which write about them. I think i will write about Turkish brands so maybe it will help you about finding and trying them with my experiences. Actually i dont know exactly what to do now, i just decided to try and see the results. Oh and i have to mention that my English is not that good so you can realize so many mistakes, please accept my apologies about them from the start. So lets start and see what will happen. I will come with new posts in Turkish - English very soon. Kisses.

En son satın aldıklarım

Selam tekrar. Şu sıralar sürekli birşeyler alasım var, durduramıyorum adeta kendimi. En son bir kaç parça birşey daha aldım. Bakalım nelermiş.


Neutrogena makyaj temizleyici: Seviyorum, kaç şişe bitirdim hatırlamıyorum. Fiyatı uygun, gözlerime zarar vermiyor. Yapısı daha az yağlı olsa daha iyi olurdu belki ama açıkçası seviyorum ben bu ürünü. İndirimdeydi aldığımda, 9 liraya almıştım yanlış hatırlamıyorsam.
Neutrogena göz kremi: Göz kremim bitti ve clinique almayı düşünüyordum. Yılbaşı indirimi için bunu ucuzlamış görünce alıverdim. Sanırım 3. tüpüm bu. Çok bayılmıyorum ama fena da değil. Yaş itibariyle henüz çizgi problemim yok zaten. Nemlendirsin ve aydınlatsın yeter bana. Bu krem de işimi görüyor şimdilik.
Lolita Lempicka parfüm: 30 ml 35 TL indirimi kaçırılacak gibi değildi. Çok seviyorum bu kokuyu çoook. Süper kalıcı, süper hoş bir koku. Sürdüğümde iltifatlar da alıyorum. Bu 2. şişem olacak. Daha çook kullanırım gibi geliyor.
Golden Rose Perfect Shine ruj no:212 : Bu tarz renklerden hiç haz etmezdim eskiden ama nedense bugünlerde ilgimi çeker oldu. Rujun yapısı yumuşacık, kremsi ve parlak. Simli iğrenç bir parlaklık değil elbette, su gibi sanki, çok sevdim. Fiyatı da sadece 4 lira. Daha ne olsun?
Yves Saint Laurent Rouge Volupte No:2 : İşte çok uzun zamandır istediğim ruj. Görür görmez aşık etti beni kendisine. O ne kremsi bir yapıdır, o ne tatlı bir renktir. Çok pahalı benim için (69 lira). Ucuz olsa alıp onlarca stoklamak ve her gün, herrrr an sürmek isterdim sanırım. Mükemmel.
Golden Rose 83 nolu oje: Bi kaç sene önce (ben sert metalciyken :P ) bu renk bir oje süreceksin deseler asla inanmazdım herhalde. Şu an parmaklarımda zevkle taşıyorum. Çok tatlı bir renk. Ne deniyor buna, nar çiçeği mi?
Max Factor Miracle Touch Creamy Blush No: 14 : Son zamanlarda krem allık ister olmuştum ve Nars'ın krem allıklarından edinmek istiyordum. Fakat kullanabilir miyim diye şüphelerim vardı. Malum cildim yağlı, iyice yapış yapış- vıcık vıcık bir his verir mi diye çekiniyordum. Bu allığı indirimde 15 TL'ya görünce şansımı denemeye karar verdim. Sonuç: Eh. Yani sanırım ben toz allıklarımla mutluyum. Ürünün yapısı yumuşak, sürümü ve dağılması da kolay sayılır evet ama ne bileyim benim beklediğim şey bu değildi açıkçası. Forumlarda okuduğum kadarıyla krem allıklar mac 187 ve muadili fırçalarla sürülebiliyormuş ama ben bu allığın yapısını onlarla sürülecek kadar yumuşak ve kremsi bulmadım açıkçası. Krem allık sevenler denesin ama açıkçası ben tekrar almam.
Vee son olarak Loreal Volume Shocking rimel: Bu benim hayatımın rimeli kesinlikle. Bayılıyorum verdiği dolgunluğa. Ben tel tel ayrılmış ince kirpikler yerine dolgun kirpiklerden hoşlanıyorum. Elbette topak topak bir görüntü istemem ama çok ince tek tek ayrılmış kirpik arayışında da değilim. Ve bu muhteşem rimel benim işimi fazlasıyla görüyor. Tek katı diğer rimellerin 3 katına bedel. Bu sanırım 3. alışım aynı ürünü. Daha çoook alacakmışım gibi geliyor bana.
Evet en son aldıklarımın bir kısmı bunlar. Swatchlar da gelecek en kısa zamanda söz. Bi dahaki sefere kadar, öpüldünüz :)

Mim

Bir dönem bloglarda mim furyası esmişti de hiç nasibimi alamamıştım. Yazmaya da üşenmiştim bir bakıma. Bugün özendim ve takip ettiğim bloglardan bir kaç mim kopyası çektim :P bir tanesi ile başlayayım. Kendi kendine gelin güvey olmak böyle bişi olsa gerek di mi :P

1-Kullandığınız parfümün markası nedir ?

Şu sıralar birden fazla parfüm kullanıyorum. Ben de parfümüm imzam olsun 15 sene aynı parfümü kullanan tiplerden olayım isterdşm fakat bu maymun iştahlılıkla zor görünüyor. Şu sıralar en çok kullandığım parfüm ise Versace - Crystal Noir. Bir de Lolita Lempicka'yı saymalıyım sanırım. İkisini de çok seviyorum.

2-Kullandığınız kremin markası nedir?

Bahsedilen yüz kremiyse eğer Clinique Dramatically Different Moustrising Gel kullanıyorum.

3-Şu an okuduğunuz kitabın adı nedir?

Gece Evi serisinin 5. kitabı olan Av'a başladım bugün. Öyle fena sardı ki bu seri ilk 4 kitabını 2 haftada okudum. Yedim desem daha yerinde olur sanırım. Hastasıyım.

4-En son aldığınız 3 ürünün adı nedir?

YSL Rouge Volupte No:2
Lolita Lempicka Eau De Parfum
Loreal Volume Shocking rimel

5-En çok sevdiğin 3 dizi film nedir?

1) Grey's Anatomy : Tüm sezonlarını 2 kere baştan sona izledim. Vaktim olsa 3.yü de izlerdim. O derece delisiyim.
2) Heroes
3)Lost

Hala bu mimle mimlenmemiş olanlar varsa ben de onlara göndereyim bari. Öpüldünüz :)

Wishlist sonrası...

Herkese merhabalar. Biliyorum çooook uzun bir ara oldu. Son dönemde bir kaç tatsız olay yaşadım, iş ve ev değiştirdim vs derken bloğumla hiç ilgilenemez olmuştum. Elbette bu süreçte kozmetik aşkıma ve alışverişlerime devam ettim ama sizlerle paylaşma fırsatı bulamamıştım. Varsa özleyeniniz müjde :P Ben döndüm :P Hem de paylaşacak bir sürü yeni ciciyle :)


En son postumda bir wishlist yapmıştım hatırlarsanız. Artık onlardan bir kısmına sahibim. Yeni wishlist bile yaptım kafamda. Onu da yazıcam tez zamanda.

Sol üstte Mac Myth rujumu görüyorsunuz. Satin finishli bu ruju bilmeyen azdır muhtemelen. Nude ruj dendiğinde ilk akla gelenlerden. Yapısı biraz ağır ve dudaklar iyi nemlendirilmezse kötü durabilir. Fakat yine de bu ruju çok seviyorum ben. Üstüne hafif bebek pembesi bir gloss sürüldüğünde muhteşem görünüyor. Bittiğinde kesinlikle yenisini alırım.
Myth'in yanında yine meşhur bir MAC ruju olan Creme D Nude var. İsmin muhteşeliğine bakar mısınız? Renk mükemmel, doku mükemmel fakat ruj mükemmel değil ne yazık ki. Bunun en önemli sebebi dudaklarda muhteşem duran kremsi yapısının rujun en ufak sıcakta hemen erimesine sebep veriyor oluşu. Ruju sonbaharda almama ve ciddi bir sıcaklığa mağruz bırakmamama rağmen fena halde eridi. Bu da yetmezmiş gibi kırıldı. Yazın çantada falan unutsam ne olurdu acaba. Bir de pigmentasyonu yüksek değil. Bu sebepten de sürdüğünüzde yer yer dudak renginiz kalıyor. Bir kaç kat üst üste sürmek zorunda kalıyorsunuz. Herşeye rağmen güzel bir ruj. Bu kadar akmasa tekrar tekrar almayı düşünürdüm.
Narstan almak istediğim asıl lipgloss Turkish Delight idi fakat kendimi Orgasm furyasına kaptırıp bunu almış buldum. Güzel sayılabilecek bir renk, müthiş ağır bir gloss yapısı, bir glossa göre inanılmayacak derecede kalıcılık söz konusu. Tekrar alır mıyım? Hayır. Ben bu kadar ağır yapılı ürünleri sevmiyorum açıkçası. Pek gloss insanı da sayılmam aslında. Yine de rengini ve meşhur 'Nars Orgasm' olayını sevenleri tatmin edecektir.
Coastal Scents handy buki fırça ben gibi İzmir'de yaşayıp MAC 109 bulamayanlar için biçilmiş kaftan. Bu fırçayı youtube videolarında MAC 109 için dupe olarak tanıtıyorlardı ve ben o videoları izleyip kafayı yiyordum kendisine sahip olmak için. Ne yazık ki sürekli stok dışındaydı. Bir gün stokta gördüm ve hemen aldım. Çok memnunum. Bunu aldım alalı Inglot T27 fırçamı bile unuttum diyebilirim. Çok çok başarılı bir fırça, fiyatı da çok uygun (6 dolar gibi birşeydi). Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Vee Nars Orgasm allık. Herkeste var evet, klişe oldu belki evet. Fakat söyleyin bana kızlar, bu allık bu ünü haketmiyor mu? Kesinlikle çok hoş bir renk, çok dozunda bir ışıltı, çok dozunda pigmentasyon ve bin yılın allığı :) Nars allıkların pigmentasyonu çok övülür. Ben aynı konu orgasm için de geçerli sanıyordum fakat aldığımda böyle olmadığını gördüm. Yani hep bahsedilir (mesela itsbeauty'de) fırçayı allığa 1 2 kere değdirip yüzünüzde şöyle bir gezdirmek yeter de artar diye. Açıkçası ben fırçayı bu allığa 4 5 kere ciddi şekilde sürüyorum ve ancak renk alabiliyorum Hatta allığı cosme-de sitesinden aldığım için sahte olabileceğini bile düşündüm bir ara fakat sonradan duydum ki orgasm o bahsedilen aşırı yoğun renkli allıklardan değilmiş. Bu da uygulanmasını daha rahat kılıyor esasında. Paragrafın başında pigmentasyonu çok dozunda deme sebebim buydu. Verdiğim parayı kuruşu kuruşuna hakediyor. Hala almayan varsa hemen edinmeli.
Evet önceki wishlistimden alabildiklerim şimdilik bunlar. Rujların ve fırçanın kullanılmışlığı, dolayısıyla da bakımsız görüntüleri için özürlerimi sunuyorum :) Swatch yapsam daha yararlı bir post olurdu muhtemelen ama fotodan da anlayacağınız üzere şu an odamın ışığı çok fena. Boş bir vaktimde, güzel bir ışıkta toplu bir swatch yapmak niyetindeyim tüm postlar adına. Tekrar buralarda yazmak hoş oldu. Yine görüşücez :*