bir kap su...


make up collection

herkese merhabalar. uzuuuun bir aradan sonra tekrar birşeyler yazacak olmak güzel. tembel bir insan oluşumdan ötürü çok sık yazmıyor fakat sık sık okuyorum. bugün uzun zamandır yapmak istediğim birşeyi hayata geçirip makyaj ürünleri koleksiyonumu gözler önüne seriyorum. aslında benimkine koleksiyon demek pek doğru olmayabilir. ürünlerimin %90'ı drugstore markaları diye tabir edilen markalardan. yine de fena şeyler olmadığını düşünüp beğeninize sunmaya karar verdim. bakalım ne derece doğru düşünmüşüm. uzun soluklu bir yazı olacak gibi. hadi başlayalım.

ilk önce ten makyajıyla başlamak istedim. bana göre makyajın temeli ve en önemli adımı çünkü. bir de cildi problemli biri olduğumdan, olmazsa olmazım diyebilirim.



Yanda fondotenlerimi ve kapatıcılarımı görüyorsunuz. Şu sıra içlerinde en çok kullandığım everyday minerals ürünleri. Hem cilde zararsız oluşları hem de hafif oluşları sebebiyle onları tercih ediyorum. Multi tasking kapatıcıyı yüzdeki kusur ve sivilce lekelerini gizlemek için, intensive fair kapatıcıyı gözaltlarım için ve diğer kutudaki kendi hazırladığım toz karışımı da fondotenim olarak kullanıyorum. Bunun dışında bir dönem köpük fondoten olayına takmış olmamdan mütevellit bir adet maybelline, bir adet avon ve bir adet de cecile köpük fondöten sahibiyim. cecile'i bir dönem çok severek kullansam da şuan el sürmüyorum. maybelline bana göre koyu ve dokusunu da çok sevmiyorum ama önemsiz bir günde çıkarken sürebileceğim bir ürün. avon ise tam bir felaket benim için çünkü cildimi acayip kurutuyor ve dokusu çok ağır. sadece bir kere kullandım ve bir köşede öylece duruyor.

sol üst köşede cecile kapatıcıyı görüyorsunuz. şu sıra mineral kapatıcı kullandığım için kendisini kullanmasam da favori kapatıcılarımdan biri diyebilirim. tek sorun yapısı biraz yoğun ve yaymak uğraş gerektiriyor. onun dışında memnunum. bu da zaten 2. tüpüm. bittiğinde tekrar almayı düşünebileceğim bir ürün.

elfin all over cover sticki fondöten, kapatıcı ya da primer olarak kullanılabilir. fondöten için fazla kalın bir yapısı var bence. yine de pata krem fondöten kullananlar bu ürünü de rahatça kullanabilir. kapatıcı olarak da bana göre ağır ama stick kapatıcı sevenleri tatmin edebilecek düzeyde. kapatıcılığı da hiç fena değil. ben bu ürünü göz makyajı için primer olarak kullanıyorum ve farın kalıcılığını artırdığını düşünüyorum. gayet güzel iş görüyor.

pudra olarak max factor creme puff kullanıyorum. bir dönem çok severek kullanmış ve bir tam boy ürünü bitirmiştim. bu ikincisi ve bu da bitmek üzere. bu yaz edm ürünlerine sardığım için çok fazla kullanmadım kendisini ama kışın gene sık sık görüşücez. benim rengim 81 truly fair. fena bir renk diyemem ama pembe alt tonu çok güçlü ve ben pembe alt tonlu herşeyden nefffffret ediyorum. yine de güzel bir pudra. kokusu da harika.

ve bin yılın fondöteni...estee lauder double wear stay in place make up fondöten. 10 spf içeren, son derece kalıcı, tüm gün bozulmadan ve dağılmadan duran, azıcık bir miktarı bile kapatıcılık sağlayan ve sadece 30 ml olmasına rağmen aylarca kullanılabilecek bir fondöten. ilk sürdüğünüz anda bile makyaj yapmışsınız gibi görünmüyor, saatlerce aynı formda duruyor. tek kelime ile muhteşem. tek bir problem var ki bu da benden kaynaklanıyor, renki benim için koyu. 2N2 fresco 01 numaralı rengini kullanıyorum ve sevil parfümeride bulabildiğim en açık rengi buydu. fakat ne yazık ki bu renk bana yazın bile koyu. yine de koyu falan demeden sürüyorum ve bayılıyorummmm. ben aldığım zaman indirimdeydi ve 63 liraya almıştım fakat ne yazık ki şu sıra zamlanmış ve fiyatı 78 lira civarı. açıkçası bence bayağı pahalı ama bu fondötene değer. hakkını fazlasıyla veriyor.

en sağ üstte gördüğünüz kahverengi şey ise max factor pudra kutusuna konulmuş edm everyday bronzer. ürünü aldığımda paramparça olarak geldi ve ben de o kutuya koydum. sitede rengi bu derece koyu görünmüyordu ama parçalanınca böyle bi renk çıktı ortaya. kullanmıyorum, bronzer seven birisi zaten değilim. öylece duruyor işte.


sırada makyajda son takıntım olan allıklar var. bayılıyorum allık sürmeye. eskiden çok gereksiz görür ve allıksız ruh gibi bir yüzle çıkardım. ama şimdi hafifçe sürülmüş bir allığın görüntüsüne bayılıyorum. en üst sırada japon pazarı tarzı bi yerden 4 milyon liraya aldığım ucuz allıklarımı görüyorsunuz. en baştaki hariç ortadaki 3 taneye bayılıyorum. birincisi muhteşem kokuyorlar ve bir arkadaşınızla tokalaşıp öpüşürken kokusunu alabileceği kadar kalıcı bir koku bu. biliyorum makyaj ürünlerinin parfümsüzü tercih sebebidir ama bunlar harika kokuyor tek kelimeyle. en baştaki coral diye tabir edilen renk sınıfından oldukça yoğun pigmentli bir kiremit rengi. hemen yanındaki yavruağzı-turuncu-açık kahve diye tabir edebileceğim çok şeker bir renk. kendini belli etmesi için bir kaç kat sürmek gerekiyor ama sonuç mükemmel. onun diğer yanındaki ise tatlı bir bebek pembesi. bu allıkların renkleri mat ve oldukça da kalıcı. yine en üst sırada sağla elften aldığım allık var. ismi glow ve bu allık bir harika. içinde altınımsı ışıltılar olan tatlı bir pembe turuncu. biraz fazla uçuşuyor ve çok kalıcı değil ama rengi çok şeker. severek kullanıyorum.

orta sırada solda coastal scentsten yaptığım bir alışverişte gönderilen tester bir allık bulunmakta. boş bir elf pudra kutusuna koydum. morumsu bir renk ve pigmentasyonu çok yüksek. benim için fazlaca koyu. yine de bir gün kullanabilirim düşüncesiyle saklıyorum. hemen yanında avonun rose lustre isimli toz allığı, onun yanında yine avonun muhteşem pembe yavruağzı tonlarındaki top allığı ve diğer yanda da 88 numaralı flormar pembe allığı görüyorsunuz.

alt sırada ise her birine bayıldığım everyday minerals allıkları. minicikler ama her gün sürseniz bile bunları aylarca bitiremezsiniz. nitekim 2 aydır severek kullandığım nick nackim henüz yarılanmadı bile. alt sıradaki allıkları sırayla yazayım.

soldan sağa : waffle cone, nick nack, email me, soft bronzer, snuggle, tea time, new car smell, apple, walkee talkee ve summer stroll. allıklarla ilgili detaylı açıklama isteyenler everyday minerals ile ilgili yazıma göz atabilirler.



sırada farlarım var. şimdi burada tek tek isim ve numaralarını yazmak uzun sürecek. zaten bir çoğunuzun bilebileceği flormar ve golden rose paletleri bunlar. onların dışında 2 adet stila, bir adet maybelline krem göz farı ve bir adet de avon tekli göz farı bulunmakta. alt sıra ise everyday mineralsten aldığım göz farları ile coastal scentsten gelen tester glitterlar ve diğer pigmentler. simler mi demeliydim yoksa? herneyse.

edm farların isimleri ise soldan sağa: mystic night, driftwood, funnel cake, freckless ve boardwalk.
veee rimeller, eyelinerlar, göz kalemleri... loreal rimellere bayıldığımı söylemem gerekiyor en başta. testlerinde hayvanları kullandıkları için bir daha asla satın almayacak olsam da geçmişte aldığım ve kullandığım bu muhteşem rimelleri tek kelimeyle bir numaraydı. golden rose rimeli yeni aldım, fena değil. günlük kullanım için ideal. güzelce uzatıyor ve tek tek ayırıyor. dolgunluğu da hiç yoktan iyi. ama elbette şu gördüğünüz tombul loreallerin üstüne dolgunlaştırıcı rimel tanımıyorum ben. maybellinein sarı rimeli de fena değil. günlük makyaj için yeterli bence. rimellerin yanında kirpik kıvırıcımı görüyorsunuz. onun hemen yanında da muhteşem coastal scents jel eyelinerlarımı. onları edindim edineli göz kalemi kullanmıyorum. gözümün içine de dışına da bu eyelinerdan sürüyorum ve sonuç mükemmel. yoğun siyah, akmayan, bulaşmayan muhteşem bir şey bu. herkese tavsiye ederim. ayrıca coastal scents sitesinde artık cruelty free yazıyor!!! bu da demek oluyor ki bu harika marka ürünlerini hayvanlar üzerinde denemiyor. zaten çok seviyordum, şimdi apayrı hayran oldum coastal scentse. fena halde gönlümü kazandılar.
alt sırada artık pek kullanmadığım göz kalemlerimi ve likit eyelinerlarımı görüyorsunuz. lorealin likit eyelinerı gerçekten güzel, söylemeden geçemiycem.

ve rujlarda sıra. gördüğünüz gibi çoğunuzun aksine ben bir gloss delisi değilim. nedense glosslar bana çok yapış yapış ve bunaltıcı geliyor. hiç sürmüyor değilim ama kalıcı olmayışlarını ve yağlımsı hislerini sevmiyorum. bir de sürekli dudaklarını yiyen bir tipim. gloss bende yarım saat bile durmuyor.

tüm bunlara rağmen bayılarak kullandığım bir gloss var. pastelin 24 numaralı high glossu. rengi inanılmaz tatlı ve doğal, yapısı bir glossa göre hafif, kokusu bisküvi gibi. ne diyebilirim ki. muh - te - şem!

sol üstte kırmızı rujları görüyorsunuz. en sevdiğim ve kendime en yakıştırdığım ruj rengi. sağ üstte yeni ilgi alanım olan nude rujlar var. renkleri normalden daha koyu görünse de inanmayın. nude onlar :)

altta 2 adet nivea dudak koruyucusu ve onun hemen yanında arkadaşımın hediyesi olan, hollandadan gelen şeker tadında ve meyve kokusunda lip balmları var. ne kadar şirinler değil mi :)
dudak kalemlerim ise genelde pembemsi nude renklerde. en çok beğendiğim onlar çünkü.
son olarak da tüm bu makyaj malzemelerini sürebilmek için kullandığım fırçalarımı görüyorsunuz. fırçalarla ilgili ayrıntılı bilgiyi ve fikirlerimi önceki yazılarımda bulabilirsiniz. tekrar yazamayacak kadar üşengecim evet :P

buraya kadar sabredip okuyanlara teşekkürler. sorularınız olursa cevaplamak için buradayım. herkese tatlı bir pazar günü diliyorum. tekrar görüşücez :*