inglot 27TG vs coastal scents silver duo fiber stippling brush

herkese merhabalar. uzun bir aradan sonra tekrar yazabiliyorum. yazmadığım süre içinde bir çok şeyle meşguldüm ama bunlardan en önemlisi taşınmak oldu. yeni evimden yazıyorum yani sizlere :)

bu yazımda sahip olduğum iki fırçayı karşılaştırmak istedim. görüntüleri neredeyse aynı olan ve teorik olarak her ikisi de aynı işi gören bu fırçalar acaba gerçekte de aynı mı ya da benzer mi sorusunun cevabı bu satırlarda gizli :)

önce fırçaları görelim. üstteki fırça coastal scentsten 7.95 dolara aldığım silver duo fiber stippling brush. alttaki ise inglottan 55 liraya aldığım 27TG. (kullanılmış olduğu içinn kılları fondoten rengi, kusura bakmayın) coastaldan aldığım fırça inglota kıyasla daha uzun. elde tutumu rahat. ama inglottan daha rahat değil. aynılar. yani uzunluk faktörü belirleyici bir rol oynamıyor fırça seçiminde. kıl uzunlukları hemen hemen aynı. her ikisinin de çok yumuşak kılları var hatta coastalın fırçasının kılları aşırı yumuşak. bu yüzden likit fondoten uygulamasında ne yazık ki başarısız. çünkü bu tür fırçaların özelliği olan stippling işlemini yapamıyorsunuz. fırçanın kılları sağa sola doğru açılıyor. inglotta ise böyle birşey kesinlikle yok. mükemmel sonuç alıyorsunuz fondotenden. belki bronzer, allık ya da pudra kullanırken bu kılların açılması olayı sorun olmaz ama likit fondoten uygulamasında ne yazık ki çok büyük hayal kırıklığına uğrattı beni silver duo stippling. belki highlighter gibi hafif dokunuş gerektiren ürünleri uygularken kullanılabilir. açıkçası ben kullanmıyorum şuan. boş boş duruyor.

fiyat yönünden düşündüğümüzde arada uçurumlar olduğu göze çarpsa da coastaldan alacağınız fırça için ödeyeceğiniz hemen hemen 5 6 dolarlık kargo parasını ve bekleme süresini de göz önünde bulundurmak lazım. ayrıca bu kadar para verdiğiniz fırçanın pek de işe yaramadığı gerçeği de var. inglot 27TG ucuz bir fırça olmasa da işini mükemmel yaptığından ve kullandıkça bitecek birşey olmayıp temiz kullanımla yıllarca işinizi göreceğinden bence fiyatı çok uçuk olmayan bir ürün.
normalde bloglarda kesin yargılarda bulunup insanları etkileyecek şeyler yazmanın çok doğru olmadığını düşünsem de sonuçta burayı okuyan insanlar da yazılanların tamamen kişisel görüş ve tecrübelerden ibaret olduğunu biliyorlar. bu durumda belirtmekten kaçınmıyorum, silver duo fiber stippling brushı aldığıma pişmanım. ama coastal scentsten alıp, kullanıp, bayıldığım fırçalar da var. hatta beğenmediğim tek fırçası bu fırça.
işte böyle arkadaşlar. bu fırçalar hakkında birşeyler merak edenler varsa umarım yardımcı olabilmişimdir. görüşmek üzere :*

coastal scents alışverişim part 2

selamlar. yorucu bir kaç gün sebebiyle bloğumla fazla ilgilenemedim. bu arada yazılacaklar birikti elbette. bugün hepsini paylaşmayı düşünüyorum. bakalım neler olmış :)



coastal scentsten yaptığım 2. alışveriş de ulaştı. kargo süresi gerçekten diğer yurtdışı sitelere göre hızlı, çok sevdim. tam 9 günde elime ulaştı paketim. strawberryden sonra gördüğüm en hızlı site kendisi.


bu seferki alışverişimde jel eyeliner, eyeliner fırçası, allık fırçası ve far fırçası sipariş etmiştim. çok da şirin bir göz farı sampleı göndermişler mutlu oldum :))


uzun zamandır jel eyelinerlara takıktım. nerede nasıl bulacağımı da bilemiyordum. sonunda yine (her zamanki gibi) biricik itsbeauty'mde buldum cevabımı. coastal scentsteki jel eyelinerlardan bahsediyorlardı. fiyatı da gayet uygun geldi bana. hemen sipariş verdim. yapısı çok yumuşak. sürümü ve dağıtması çok kolay. jelden ziyade çok hafif formüllü bir krem gibi geldi bana. rengi canlı. sevdim kısacası. sadece 3 gramcık, şişesi minicik ama azcık aldığınızda bile çok güzel dağılabiliyor. çok uzun süre kullanılabilir yani. tek dezavantajı biraz geç kuruyor olması. dikkatli olunmazsa bulaşma yapabilir. yine de likit eyelinera göre daha kullanışlı bence. diğer renklerinden de edinmeyi düşünüyorum.

allık fırçası gayet güzel, kılları yumuşak, elde tutumu rahat. kargo sürecinde kılları biraz oraya buraya eğilmişti ne yazık ki ama düzeltebildim. kıllarının açılı oluşu sebebiyle elmacık kemiklerine tam oturuyor. pek güzel.

pembe saplı far fırçasını sadece sapının rengi için aldım diyebilirim. öyle pembe delisi bir kız da değilim ama bunun rengi çok hoşuma gitti. sitede bu fırça için yorum yapamlar 'huge' falan diyordu. haklılar. kocaman resmen ucu. kılları yumuşak ama çok sık ve tok duruyorlar. göz kapağına değdiğinde de oraya buraya kayıp açılmadan derli toplu bir şekilde ürünü sürüyorsunuz. bu durumda çok yumuşak olmadığını tahmin edersiniz. ama göze rahatsızlık verecek bir sertlikte de değil. gölgeli makyaj uygulamalarında açık ton farı sürmek için biçilmiş kaftan bence. göz kapağını neredeyse tamamen kaplıyor ve işleminizi daha kısa sürede bitirmenizi sağlıyor. tavsiye ederim.

sıra geldi eyeliner fırçasınaaaa. daha önceki alışverişimi hatırlayanlar bilirler ben bu siteden bir de açılı eyeliner fırçası almıştım. henüz jel eyelinerımla kullanmadım ama bu alışverişimde gelen fırçamı kullandım. (ucu o yüzden siyah zaten, yıkamadan koydum kusuruma bakmayın). bayıldım bu fırçaya. ucu beklediğimden daha küçük ama aslında sanırım bu bir avantaj, kontrol kolaylığı sağlıyor. eyeliner sürmekte zorlanan arkadaşlara jel/krem eyeliner ve fırça ikilisini kesinlikle tavsiye ederim. çok daha kolay oluyor uygulaması. bu fırça da çok işimi gördü. kullanılmış ve kirli fırçamdan birşey anlamazsınız diye bir de sitesinden aldığım temiz halini koyuyorum. kılların açısı ve uzundan kısaya doğru gidişi ürünü sürüş sırasında mükemmel kontrol ve kolaylık sağlıyor. bayıldım anlayacağınız.
şimdi de sitesinde yazan isimlerini ve fiyatlarını belirteyim.

gel liner - true black : $6.95

angle blush brush : $4.50

pink deluxe oval shadow brush : $1.99

black taklon angle liner : $1.85




coastal scents alışverişim


youtubeda meşhur enkore'dan duymuştum ilk olarak bu markayı. fırçalarını çok övüyor, pahalı mac fırçalarına ucuz bir alternatif olarak tanıtıyordu. sonradan sitesini ziyaret ettim ve itsbeauty.com da da çok övüldüğünü duydum. alışveriş yapmaya karar verdim. o dönem henüz inglot 27TG ile tanışmamış olduğumdan ve stippling brush diye delirdiğimden hemen bir tane silver duo fiber stippling brush, bir de white angled liner brush aldım. uzun zamandır açılı bir eyeliner fırçası almak istiyordum zaten jel eyeliner ile uygulamak için. o sıralar coastalda jel eyeliner bulunduğunu bilmediğimden ondan sipariş etmemiştim. sonradan olduğunu görünce ondan da aldım. gelecek yazıya o da artık :)


stippling brusha 7.95 dolar, açılı liner fırçasına ise 2.19 dolar ödedim. paketin içinden bir de allık testerı çıktı. çok şeker görünüyor. pembemsi bronzumsu ışıltılı gibi bir ürün. hoşuma gitti rengi. 20 nisanda sipariş vermiştim 2 mayısta elime ulaştı. kargosu da hızlı sayılır. fırçalar hakkındaki yorumlarım gelecek yazıların konusu olacak. inglot fırçamla kıyaslama yapıp yazmayı düşünüyorum. şimdilik bu kadar yeterli. görüşücez :*




golden rose extreme lip plumper uygulaması




merhabalar. uzun zamandır bloğuma koymak istediğim bir denemem vardı. sonunda üşenmedim ve gerçekleştirdim. bir ara http://www.itsbeauty.com/ da bir golden rose lip plumper çılgınlığı olmuştu. o hevesle koşup almıştım. ürünün iddiası düzenli kullanımda dudakları 1 ay sonunda dolgunlaştırdığı. şahsi kanaatim hiç bir rujun ya da kremin estetik müdahale olmadan dudaklarda kalıcı dolgunluk yaratamayacağı yönünde. eh uzman değilim elbette. yanılıyor olabilirim. kişisel görüşüm bu.

kalıcı dolgunluktan ümidimi kesmişsem de, geçici çözümlerden faydalanmak taraftarıyım. işte başlığımızın konusu golden rose extreme lip plumper geçici çözüm için muhteşem bir ürün. olayı daha iyi anlatabilmek adına kullanmadan önce, kullandıktan hemen sonra ve kullandıktan bir süre sonraki resimleri koydum. bir de ürünü dudağımdan temizledikten sonraki halini koydum. bakalım istediğiniz görüntüyü yakalayıp yakalayamayacağınıza dair bir fikir verebilecek miyim size.



bu dudağımın rujsuz hali. yüzümde fondoten olduğundan dudak kenarlarım biraz fazla beyaz çıkmış ama zaten normalde de çok renkli değiller ne yazık ki.








burada golden rose extreme lip plumper 04 numarayı uygular uygulamaz çektiğim halim. bu ürün için dudakları yakıyor, geriyor falan diyorlardı ama açıkçası ben çok minicik bir karıncalanma dışında birşey hissedemiyorum. ürünü sürdükten 1 2 dakika sonra karıncalanma başlıyor. dayanılamayacak ya da rahatsız edecek birşey değil asla. daha sonra dudağınız hafiften şişmeye başlıyor.


bu fotoda ürünü sürdükten 10 15 dk kadar sonraki halini görüyorsunuz dudaklarımın. dudağımın sol alt kenarında bir renk farklılığı dikkatinizi çekecektir. neden bilmiyorum ama öyle oluyor. her zaman aynı yerde olmasa da dudak kenarlarımı kızartıyor. fotoğrafları telefonumla çekiyorum bu sebepten çok kaliteli değiller. ışık da farklı gösteriyor biraz ama genel anlamda böyle görünüyor. ne dersiniz işe yaramış ha? :)





burada da son olarak ürünü dudaklarımdan sildiğim hali görüyorsunuz. ilk sürüşümden itibaren yaklaşık 20 25 dk sonrası yani. sürdüğümde yarattığı karıncalanma ve şişme hissinden ötürü dudağımı temizlediğimde bile normalden daha pembe ve dolgun görünüyor. elbette bir süre sonra geçiyor. ama bu hali son derece doğal ve hoş geliyor bana.
işte böyle kızlar. resimlerle olayı anlatmaya çalıştım sizlere. almayı düşünen ve etkilerini merak edenler varsa fikir sahibi olmuşlardır umarım. bende bu şekilde etki yapmış olması sizlerde de yapacağı anlamına gelmiyor elbette. ya da bende yarım saat gibi bir süre etkisini göstermesi sizde de bu şekilde işleyeceğini garanti etmiyor. belki de saatlerce dolgun dudaklarla gezmenize sebep olur. sonuç olarak uygun fiyatlı ve alınıp denendiğinde birşey kaybedilmeyecek bir ürün. en başta da söylediğim gibi uzun vadede işe yarar diye beklemek ne derece doğru bilmiyorum ama gün içinde işinizi görebilir. bu arada ben düzenli kullanmıyorum o yüzden kalıcı dolgunluk konusunda kesin bir yargıda bulunmuş olmayım. kimseyi de yanıltmayım buradan. kullananlar olmuşsa yorumları bekliyorum. görüşmek üzere tekrar :*

e.l.f siparişim


herkese merhabalar. bir kaç gün önce elften aldıklarım geldi. ancak bloğuma ekleyecek zaman bulabildim. genel olarak memnun kaldım diyebilirim. yine de tekrar tekrar alışveriş edeceğim bir site değil açıkçası. çok beğendiğim ürünleri de oldu. bakalım nelermiş.

takma kirpiklerle başlamak istiyorum. takma kirpik kullanan bir insan değilim. elfinkilerin iyi olduğunu duyunca ve ucuz olduklarını görünce alıp denemek istedim. takmayı beceremedim. yapışmıyor, bi ucu yapışsa diğeri havaya kalkıyor falan. ama bu muhtemelen ürünün değil benim hatam. böylece duracak sanırım. benim becerebileceğim birşey değilmiş takma kirpik takmak bunu anladım.

allığın rengini çok beğenmiştim almadan önce. aldıktan sonra da fikrim değilmedi. son derece tatlı bir rengi var. fakat ne yazık ki çok uçuşuyor. fırçayla ufacık dokunduğunuzda bile toz toz oluyor. hem etrafı batırma ihtimaliniz var hem de allığı çok çabu bitirme. rengi de kalıcı değil. gün içinde tazelemek gerekebilir. tekrar almam açıkçası. ama dediğim gibi rengi güzel.

kabuki fırçası güzel, büyük. ürünü güzel alıyor ve güzelce yayıyor fakat kokuyor gibi geldi bana. kullanmadan önce yıkamak lazım sanırım. yıkadığımda tüy dökebilirmiş gibi görünüyor. yarın yıkayıp deniycem, ona göre fikir belirtirim.

mineral fondoteni light tonunda almıştım. kapatıcılığı pek yok. çok fazla da kullanmadım. neden aldım onu bile bilmiyorum. everyday mineralsi keşfetmeden önce almıştım bir hevesle. şimdi ise içindekini bir kaba boşaltıp everyday samplelarımı bunun kabına koyup değerlendirmeyi düşünüyorum. evet çok kötüyüm :P

all over cover stick merak ettiğim bir üründü. yine everyday minerals ile tanışmadan önce gözaltı kapatıcısı olarak kullanırım diyordum ama bu bölge için fazla sert bence yapısı. far bazı olarak kullanılabilir. rengi açık, istediğim gibi. kokusu ise turunçgil ve plastik karışımı, ilginç. tekrar almayı düşünmem.

bu kadar olumsuz yorumdan sonra sıra geldi fırçalarına. tek kelime etmek istiyorum 'muhteşemler'. bu fiyata bu kalite gerçekten inanılmaz. fırça uzmanı değilim, far fırçası olarak body shop kullanıyorum. bi yerde body shopun 25 30 milyonluk fırçaları bir yanda da 1.5 sterlinlik elfler. aradaki fiyat farkı uçurum resmen. kalite farkı da uçurum bence. body shopun fırçaları belki daha kalitelidir ama elflerden aldığım sonuç kesinlikle çok daha iyi. bayıldım resmen. body shop sevenler kızmasın ama işkence çekiyormuşum resmen makyaj yapıcam diye. ilk fırsatta bu far fırçalarından bir kaç tane daha alcam elften. herkese de tavsiye ederim.

fondoten fırçasını denemedim. 2 tane var bende zaten bu şekilde fırça. bu diğerlerine göre daha ince gibi geldi bana. çok kullanmam herhalde çünkü zaten artık krem ya da likit fondoten pek kullanmıycam. hep everyday minerals yüzünden. o marka bir diğer yazının konusu :)

sonuç olarak elf alışverişim müthiş bir tatmin vermedi bana fırçalar hariç. tekrar alışveriş etmeyi sadece fırça almak için düşünürüm. bu fırçaları kesinlikle denemelisiniz, diyeceğim budur.

yakında görüşücez tekrar :*





Bloğum ödüllendiiiii :)


bloglar arasında ödül verebildiğimizi bilmiyordum. ne kadar hoş bir uygulamaymış oysa. birilerinin sizi okuması, desteklemesi ne güzel. burada bloğunu okuduğum arkadaşlar sayesinde o kadar çok şey öğrendim, yazdıklarını takip ederken o kadar keyifli anlar geçirdim ki.. bazı arkadaşlarım dalga geçiyordu bloğumu gördüklerinde bu kadar kozmetik deliliği mi olur diye. olay sadece kozmetik değil aslında. sana zevk veren, ilgini çeken şeyleri insanlarla paylaşabilmek. işte bu paylaşım beni gerçekten mutlu ediyor. teşekkür ederim hepinize bunun için :) hemen ödüllerimi vereyim ben de. birinci ikinci ya da üçüncü diye sıralamak istemiyorum. takip etmekten en çok zevk aldığım bir kaç bloğu özellikle belirtmek istiyorum sadece.